Huutokaupan yleiset ehdot

1. Tarjoaminen

1.1. Huutonumerot jaetaan ennen huutokaupan alkua. Henkilötiedot tarkistetaan sekä kirjataan ylös. Jos sinulla ei ole huutonumeroa, et voi myöskään huutaa. Voimme perua huutonumeron tarvittaessa. Huutonumero palautetaan huutokaupan jälkeen.
1.2. Meklari korottaa tarjouksia sopivaksi katsomallaan summalla. Tarjous on tehtävä selkeällä äänellä tai pitämällä ylhäällä huutonumeroa. Meklari päättää mikä tarjous on voimassa, mikäli joku esine on huudettava uudelleen mahdollisen epäselvyyden vuoksi.
1.3. Vasaranlyönnillä vahvistetaan korkein tarjous, tarjouksen tekijä on silloin tehnyt sitovan ostosopimuksen. Mikäli viimeisestä tarjouksesta on epäselvyyttä, huutokaupan meklarilla on oikeus päättää uudesta tarjoamisesta. Pelastusarmeijan Helsingin Kierrätystoiminnalla on oikeus syytä ilmoittamatta hylätä huutokaupassa tehty tarjous. Omistusoikeus esineeseen siirtyy ostajalle, kun hän on suorittanut täysimääräisen maksun.
1.4. Salissa tehdyn tarjouksen minimi on vähintään 3€ tai luettelossa mainittu valvottu hinta. Ennakkotarjouksen minimi on vähintään 20€ /kohde.

2. Ennakkotarjoukset

2.1. Ostaja voi myös osallistua huutokauppaan jättämällä ennakkotarjouksen Pelastusarmeijan Helsingin Kierrätystoiminnan verkkosivujen kautta, https://pelastusarmeijankirpputorit.fi/huutokauppa/ klikkaamalla ”Tee tarjous” nappia ja täyttämällä lomaketta. Lähetetty lomake on sitova tarjous, eikä sitä voi perua.
2.2. Käsittelemme kaikki ennakkotarjoukset luottamuksellisesti.
2.3. Kahden samansuuruisen tarjouksen ollessa kyseessä aiemmin jätetty voittaa. Tarjous on aina ostajan vastuulla. Emme huomio puhelin-, tekstiviesti- tai sähköposti tarjouksia.

3. Maksu

3.1. Kohteen lopullinen hinta koostuu vasarahinnasta ja mahdolliset kuljetuskustannukset.
3.2. Maksutapa pääsääntöisesti käteinen, poikkeuksena pankki-, Visa, Master-, Eurocard-kortit (Jos huutaja on tehnyt ennakkotarjouksen, eikä pääsee paikalle, hän voi suorittaa maksun tilisiirrolla Pelastusarmeijan Kierrätystoiminnan tilille, FI65 8000 1200 8880 15)
3.3. Ennakkotarjouksen tekijä, joka ei pääse paikalle, tulee suorittaa maksu huudetuista esineistä viiden (5) päivän kuluessa huutokaupasta. Mikäli maksua ei ole suoritettu peritään viivästyskorko joka on 11,5 %.
3.4. Mikäli maksua ei ole suoritettu viiden ( 5) päivän kuluessa, Pelastusarmeijan Helsingin Kierrätystoiminnalla on oikeus ryhtyä johonkin seuraavista toimista tai seuraaviin toimiin: pysyä sopimuksessa ja vaatia maksua, veloittaa viivästyskorkoa ja/tai peruuttaa ostos.

4. Luovutus

4.1. Ostaja vastaa ostettujen esineiden noutamisesta. Esine(et) luovutetaan ainoastaan, mikäli maksu on noudon ajankohtana suoritettu kokonaisuudessaan.
4.2. Esineitä joita ei ole noudettu huutokaupan päättyessä, siirtyvät takaisin Pelastusarmeija Helsingin Kierrätystoiminalle.

5. Tavaroiden pakkaaminen ja lähettäminen

5.1. Pelastusarmeijan Helsingin Kierrätystoiminnalla on pääkaupunkiseudulla toimiva kotiinkuljetuspalvelu. Palvelu maksu 30€ ja sisältää kuljetuksen, sekä sisään kanto asuntoon.
5.2. Pelastusarmeijan Helsingin Kierrätystoiminta ei huolehdi kohteiden pakkaamisesta tai lähettämisestä, paitsi jos on voittanut ennakkotarjouksella, eikä voinut tulla paikalle. Vastaanottaja vastaa tässä tapauksessa kaikista kuljetuskuluista.

6. Kohteiden kunto

6.1. Kaikki kohteet myydään huutokauppaluettelon tietojen mukaisina ja siinä kunnossa kuin ne myyntihetkellä ovat.
6.2. Huutokauppaluettelo on lyhyt listamainen informaatio huutokaupasta olevista kohteista. Sen tarkoituksena on helpottaa tuotteiden ostamista. Tuotekuvaukset huutokauppaluettelossa eivät ole asiantuntijalausuntoja. Pelastusarmeijan Helsingin Kierrätystoiminta ei vastaa luettelossa ilmenevistä virheistä, virheet kohteen tekijästä, aitoudesta, iästä, tekniikasta, kunnosta tai alkuperästä. Luettelon kuva on kohteen tunnistamiseen, ei sen kunnon arvioimiseen tai virheiden ja puutteiden arvioimiseksi. Pelastusarmeijan Helsingin Kierrätystoiminta ei vastaa vaurioista eikä puutteista, jotka eivät käy ilmi kyseisestä kuvasta tai tuotekuvauksesta. Pelastusarmeijan Helsingin Kierrätystoiminta pidättää oikeuden tehdä muutoksia luetteloon.
6.3. Ostajalla on mahdollisuus tutustua näytön aikana kohteeseen huolella huomioidakseen ja arvioidakseen tuotteen kunto ja laatu sekä mahdolliset kohteen virheet ja puutteet. Esineen ennakkotutustuminen ja sen mahdollinen laiminlyönti on ostajan vastuulla ja sen laiminlyönti ei oikeuta ostajaa reklamaatioon tekoon eikä myöskään kaupan purkuun. Tämä koskee myös Internetin kautta tapahtuvaa ostotarjousta ja sen perusteella tehtyä kauppaa.